JUBILEUMFEEST terugblik!

De KNNV Noordwest-Veluwe bestaat 50 jaar.

De afdeling bestaat 50 jaar en dat hebben we gevierd op zaterdag 16 oktober j.l.

We begonnen met een paddenstoelenexcursie. Omdat er zo’n geweldige belangstelling was hebben we drie gidsen gevraagd. Annemarie Kooistra, Loek Batenburg en Bert Tolsma, een goede bekende KNNV’er uit Zeist. Het aantal paddenstoelen was misschien nog niet overweldigend, maar er waren wel een aantal erg leuke soorten.

Weer terug in de Ontspanningszaal was de inwendige mens aan de beurt: koffie, thee met petit-fours met KNNV logo er op. Het geroezemoes van de vele aanwezigen maakte wel duidelijk, dat iedereen het erg naar zijn zin had.

Om vier uur opende de voorzitter officieel het feest en daarna konden we luisteren naar Henk Jan Zwart, bosbeheerder bij de gemeente Ermelo, die een boeiende lezing hield over 50 jaar bosbeheer rond Ermelo. Bosbeheer is geen kwestie van een paar jaar vooruitzien, maar van de lange adem. Je moet nu al nadenken wat je over 20 jaar wilt realiseren.

Er was ook een cadeau van de gemeente voor onze verenging. Een prachtige kalender, speciaal bedoeld voor Evert van Elten, de maker van het bankje bij de Schaapskooi, dat wij donderdag 14 oktober aan de gemeente hadden overhandigd.

Over cadeaus gesproken: van Groei & Bloei kregen wij een walnotenboom aangeboden, die we een week later in de Natuurtuin Ermelo West hebben geplant. Ook kregen we een voucher voor een excursie van IVN Nijkerk, die we in het volgende kwartaal gaan inwisselen en een cadeaubon van NMP-Ermelo.

Een volgend hoogtepunt was de benoeming van Anne-Marie Fondse en Annemarie Kooistra wegens uitzonderlijke verdiensten tot erelid van de afdeling.

Volkert gaf een samenvatting van wat ze zoal gedaan hadden. Het was veel te veel om op te noemen. Maar alle aanwezigen waren het er over eens dat het een terechte beloning was voor alles wat ze in de loop der jaren hadden gedaan voor onze vereniging.

Toen was het tijd voor het diner. Nico Hoogteyling deelde, samen de keukenploeg, de door hem gemaakte soep uit. Natuurlijk een heerlijke paddenstoelensoep, helemaal in lijn met het feest. Precies op tijd bracht Ling Fa het Chinese buffet, dat uitstekend smaakte. Als toetje was er nog een fruitsalade van de De Goudreinet.

Precies op tijd bracht Ling Fa het Chinese buffet, dat uitstekend smaakte. Als toetje was er nog een fruitsalade van de De Goudreinet.

Als klap op de vuurpijl konden we het Jubileumnummer van het Linnaeusklokje aan iedereen meegeven. Een geweldig stuk werk niet alleen van een aantal schrijvers, maar vooral van de eindredactie Anne-Marie Fondse, Nico de Jong en Ati Vijge. Wie niet op het feest aanwezig kon zijn heeft het nummer inmiddels in de bus bezorgd gekregen, of krijgt het binnenkort.

Aan het eind alleen maar tevreden gezichten: zo’n feestje zouden we eigenlijk ieder jaar wel willen.

Volkert Bakker

De foto’s zijn van Peter Langhorst.