Verslag van de sneeuwklokjes excursie.

Met zes personen gingen we op 14 februari met een heerlijk zonnetje naar het landgoed Amelisweerd, sneeuwklokjes bekijken. En die hebben we gezien, hele velden vol en op heel veel plaatsen.

De buitenste bladeren mooi wit, de binnenste bladeren met een groene vlek, in de vorm van een hartje. Hoe kan het mooier op Valentijnsdag? En daar binnenin een geel hartje met de meeldraden en helmdraden.

De eerste klokjes die we zagen waren erg groot en hadden een breed blad. Was dit het groot sneeuwklokje? Later zagen we ook kleinere sneeuwklokjes en met een smaller blad, was dit het gewone sneeuwklokje? Of waren het toch allemaal dezelfde?

Het doel van de excursie was de sneeuwklokjeslaan. Een breed graspad met heel veel sneeuwklokjes, maar het was afgesloten. Gelukkig stond het parallelpad er ook vol mee.

Naast de vele klokjes hebben we ook nog veel andere mooie dingen gezien en gehoord. We hebben enkele bloeiende planten speenkruid en varens gezien, een havik gehoord en enkele buizerds zien rond fladderen. En nog veel meer in een prachtige omgeving.

Het was een heerlijke dag.

Tekst: Dineke de Visser

Foto: Volkert Bakker