Verslag van de excursie naar De Biesbosch

Met acht deelnemers vertrokken we op 27 april naar Werkendam voor een wandeling door polder De Hooge Hof en het voormalig eiland de Deeneplaat. De Deeneplaat is tegenwoordig via een brug te bereiken en daar konden we uitgebreid genieten van de vele Spindotters, het doel van de excursie.

De route op de Deeneplaat was, ondanks een goede beschrijving, in het veld toch niet zo makkelijk. Een eerste pauze hielden we bij De Zwarte Keet, een gerestaureerd griendwerkers huisje. Daarna twijfelden we even over de route. Gelukkig konden we dit herstellen, waardoor we toch nog het allermooiste stuk gelopen hebben met heel veel Spindotters en beversporen. De Nachtegaal liet zich luid en duidelijk horen. Echt voorjaar. De Meidoorns bloeiden en geurden heerlijk. De vlinders fladderden zoals Kleine vos, Dagpauwoog en niet te vergeten veel Oranjetips. Jammer dat het maar een keer per jaar mei is.

We besluiten de excursie op het terras van het Biesboschmuseum, waar we koffie met abrikozenvlaai konden kopen, het was tenslotte koningsdag. Ook een goede kaart, die over de route veel duidelijk maakte, heb ik hier gekocht. We gaan deze excursie zeker nog eens herhalen, want het is werkelijk een feest om hier te zijn.

Tekst en foto’s Anne-Marie Fondse