Werk in de natuurtuin en Jubileumcadeau van Groei & Bloei

Op zaterdag 23 oktober kwamen de leden van de KNNV Werkgroep Landschapsbeheer helpen in de Natuurtuin Ermelo. Dat was zeer welkom want er is veel werk te doen. In het bos achter de vijver werden o.a. bomen gesnoeid en ongewenst opslag en dood hout verwijderd. Bramen langs het klompenpad werden gesnoeid. En op de wallen werd met een groot aantal leden ongewenste plantengroei verwijderd, zoals enorme braamstruiken, kweekgras en brandnetels. Samen met een aantal vrijwilligers van de natuurtuin werd met 6 kruiwagens een enorme vracht aan plantenmateriaal afgevoerd.

Direct na de koffie werd onder toeziend oog van de aanwezigen een Walnotenboom geplant door 2 bestuursleden van Groei en Bloei. Deze boom is aangeboden aan de KNNV ter gelegenheid van het 50 jarig bestaan en heeft nu een mooie plek gekregen in de natuurtuin.

Na afloop van gedane arbeid was er erwtensoep en roggebrood voor de werkers. Dat was zeer verdiend en werd ook erg op prijs gesteld.