Wandelen met Emke

KNNV Noordwest-Veluwe start een nieuwe activiteit.

Wandelen met Emke is wandelen met oog voor de natuur!

Emke van Hemert heeft er zin in. Zij stelde direct na de jaarvergadering voor een wandelgroep binnen de KNNV op te richten. En dan iedere maand op een vaste dag 10-12 km te gaan wandelen. Ze kent genoeg leuke wandelroutes. Om haar beter te leren kennen stelden we een aantal vragen.

We vroegen haar bijv. waarom ze dat zo leuk vond, want er zijn toch al wandelgroepen genoeg?

Haar antwoord was duidelijk: Ik wandel inderdaad graag en veel, en er is veel kennis over de natuur binnen de KNNV. Die twee aspecten wil ik combineren. Dat is voor mijzelf erg leerzaam; op die manier kan ik mijn kennis uitbreiden. We kunnen veel delen met elkaar in een ongedwongen samenzijn.

Organiseer jij de wandelingen alleen?

Nee, ik doe het samen met Martin, mijn echtgenoot. Het is niet alleen veel leuker, maar ook vaak handiger om het samen te doen.

Hoe vaak wandel je?

Ik wandel zo’n drie keer per week. Eens per maand loop ik met collega’s ca 20 km, wekelijks loop ik samen met Martin zo’n 12-15 km, en de andere keren ongeveer 8 km.

Heb je altijd zo veel gelopen?

Ik heb ook wel langere afstanden gelopen, bijv 70-80 km, maar dat doe ik niet meer, want dat is een te grote aanslag op je gestel. Toen ik jong was ben ik nog gids geweest bij het wadlopen.

En ondertussen ben ik ook betrokken bij de twee Klompenpaden, die in de buurt van Harderwijk worden uitgezet. Maar dat is nog niet zo eenvoudig door het verschil aan inzichten van de beheerders van de terreinen.

Wat is je favoriete citaat?

‘Zodra we hebben leren lopen, lopen we rechtop, hoofd omhoog met onze handen en geest vrij, zodat we de horizon kunnen afspeuren.’ Dat is een citaat uit het boek ‘te voet’ van Shane O’Mara, een neurowetenschapper, die mij zeer aanspreekt.

Krijg je er ook zin in?

Doe dan mee op 11 mei, 8 juni, 13 juli en 10 augustus. En ook daarna steeds op de 2e woensdag van de maand.