Beleef de lente weer van start

De camera’s van Beleef de Lente van Vogelbescherming Nederland zijn weer aan! Iedereen kan weer meekijken bij de bosuil die al op haar ei zit. Ook de publiekslievelingen steenuil, ooievaar, slechtvalk, kerkuil en zeearend laten zich al voor de camera’s bewonderen. De vogels zijn live te volgen via www.beleefdelente.nl. Van de meest bijzondere momenten worden clipjes gemaakt zodat we niets missen.

Beleef de Lente van Vogelbescherming is al meer dan vijftien jaar een groot succes. Afgelopen seizoen volgden 1,2 miljoen mensen de broedende vogels, een groot deel deed dat zelfs dagelijks. Sinds afgelopen zondag kan iedereen weer meegenieten van een nieuw broedseizoen. Traditiegetrouw zit de bosuil van Beleef de Lente al te broeden.

Behalve de live-beelden zijn op Beleefdelente.nl dagelijks korte filmpjes met hoogtepunten te zien. Per vogel wordt een blog bijgehouden door een deskundige om uit te leggen wat er gebeurt en wat we kunnen verwachten. Ook is er een chat waar kijkers met elkaar kunnen praten over de vogels en hun vragen kunnen stellen aan de deskundigen. Hier alvast een voorproefje van het nieuwe seizoen!

Het hele artikel vind je op Nature Today.

Foto: Steenuil gemaakt door Jelle de Jong