De natuur in de Auvergne en langs de Zuiderzee

Peter Pfaff en Volkert Bakker gingen in hun vakanties ieder jaar wel een keer met andere KNNV’ers op vakantie. De KNNV heeft voor haar leden een mooi aanbod van reizen en kampeervakanties. Peter boekte dan een reis en Volkert een kampeervakantie. Zij konden daar altijd met veel enthousiasme over vertellen.

Tijdens de covidperiode kon dat helaas niet doorgaan maar dit jaar willen we dat weer oppakken. Omdat Peter in 2022 nog niet met de KNNV op stap is geweest, hebben we Hans Stam gevraagd zijn plaats in te nemen.

Volkert: wij zijn dit jaar meegegaan met een kampeervakantie naar de Auvergne. Het was weer een gezellige groep en we hebben daar weer veel gezien. Daar wil ik jullie graag over vertellen. Het accent zal wat op de vlinders liggen, omdat daar veel vlinders vlogen en ik daar veel aandacht aan heb besteed.

Hans: reizen en fotografie zijn mijn grootste hobby’s. In de covidtijd was alleen fietsen in Nederland aan de orde. Dat werd de route rond de voormalige Zuiderzee. De reis door dit stukje Nederland is een hernieuwde kennismaking met de dynamiek van dit bijzondere gebied. Het ontstaan, de geschiedenis en de toekomst zijn boeiend om te tonen. De onderweg gemaakte foto’s zijn verwerkt in een audiovisuele multimediashow. In deze show worden de belevenissen en de mij opgevallen bijzonderheden getoond.

De presentaties worden gegeven in gebouw De Vleugel naast de Westerkerk, Oude Nijkerkerweg 4, Ermelo. De toegang is gratis, maar een vrijwillige bijdrage wordt zeer gewaardeerd. Koffie/thee is € 1,-

Datum & tijd
di 4 april 2023 om 20:00
Vertrekplaats

De Vleugel, naast de Westerkerk
Bekijk vertrekplaats